Volat 74135.

Moderators: Messalina, Tandorini

Volat 74135.

Berichtdoor Tandorini » 21 feb 2010, 16:48

Zware truck en trekker.
De Minsk Wieltrekker Fabriek heeft een grote ervaring met het ontwerpen,ontwikkelen en bouwen van zware terreinvoertuigen voor de thuismarkt. Tegenwoordig richt de fabrikant de blik vooral op de exportmarkt,aangezien binnenslands niet zo veel meer te verdienen valt voor producenten van militair materieel.
In de afgelopen jaren heeft het bedrijf een aantal nieuwe producten voor civiele en militaire toepassingen uitgebracht,waaronder de Volat 74135 zware 8x8 truck.
Deze is ontworpen voor het trekken van een oplegger met zware pantsergevechtsvoertuigen,waaronder MBT's (Main Battle Tank,zware tank) zoals de Giat Industries Leclerc,die in Frankrijk ontwikkeld en gebouwd is. De Volat 74135 trekker is uitgerust met een aantal transmissie-elementen van Westerse makelij,zoals een Duitse luchtgekoelde dieselmotor en een Amerikaanse automatische versnellingsbak met hoge en lage giering.
De Volat 74135 is volledig conventioneel opgebouwd,met de motor in de neus onder een aflopende motorkap,een vierdeurscabine achter de motor,en daarachter een reservewiel. De cabine heeft airconditioning en biedt plaats aan de bestuurder en zes anderen. De trekker heeft ook een krachtige lier,waarmee gestrande voertuigen op de oplegger getrokken kunnen worden. De oplegger is gewoonlijk een drieasser.
De besturing is bekrachtigd voor de voorste vier wielen,en het voertuig heeft een centrale bandendrukregeling. Dit is een onmisbare eigenschap in het Midden-Oosten met zijn vele soorten zand.

Specificatie.
Bemanning:
1 + 6.
Gewicht: 26.500 kg.
Afmetingen (enkel de truck): Lengte:10,83 m ; Breedte:3,07 m ; Hoogte:4,5 m.
Motor: een Deutz vloeistofgekoelde V-12 dieselmotor met turbo van 588 kW (788 pk).
Prestaties: Maximale wegsnelheid:90 km/u ; Maximaal bereik:1000 km.
Doorwaaddiepte: 1 m.
Hellingshoek: 35°.
NEC JACTANTIA NEC METU ("zonder woorden, zonder vrees")

Avatar:De Siciliaanse vlag,oorspronkelijk uit 1282,de triskelion (trinacria) in het midden,is van oorsprong een oud Keltisch zonnesymbool.


Avatar gebruiker
Tandorini
Generaal
Generaal
 
Berichten: 2759
Geregistreerd: 30 mei 2008, 23:18

Keer terug naar Logistieke voertuigen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron