Het vrouwenleger van Kim Jong-un: gedrilde ellende

Alles over de oorlog in Korea.

Moderators: Messalina, Tandorini

Het vrouwenleger van Kim Jong-un: gedrilde ellende

Berichtdoor Wolfram » 31 jul 2013, 11:55

Het vrouwenleger van Kim Jong-un: gedrilde ellende

Perfect in harmonie als robots: zo marcheerden honderden vrouwelijke soldaten over het Kim II-sung plein in Pyongyang om de zestigste verjaardag van het einde van de Koreaanse oorlog te vieren. De vrouwelijke touch ontbreekt niet, met een kortgerokt uniform en comfortabele hakjes. De lengte van het kapsel ligt tot op de millimeter vast.

Zo'n uitstraling van eensgezindheid is uiteraard het gevolg van honderden uren drill, waarbij de nekken zelfs met touw aan elkaar vastgemaakt worden. Het aantal medailles op de rechterborst symboliseert hun staat van dienst.

Meer dan tien procent van het leger bestaat uit vrouwen, sommige rapporten spreken zelfs van veertig procent. Dat hoge aantal is het gevolg van de hongersnood in de jaren negentig, waarbij duizenden soldaten omkwamen of deserteerden. De dames moesten dan maar het gat opvullen...

Het brainwashen begint al op de schoolbanken: Engelse werkwoorden vervoegen doen ze met voorbeelden als 'We are killing Americans' of 'We have killed Americans'. Daarnaast staat jaarlijks ook nog driehonderd uur paramilitaire training op het programma.


http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland ... ende.dhtml


Noord-Korea is zwaar gemilitariseerd. Het heeft na Volksrepubliek China, de Verenigde Staten en India de grootste strijdmacht ter wereld. Het grootste deel hiervan is geconcentreerd in een strook van circa 80 kilometer ten noorden van de DMZ. De strijdmacht telt 1,2 miljoen actieve militairen en verder kan het land rekenen op ruim 5 miljoen paramilitairen en reservetroepen. Op een totale bevolking van circa 24 miljoen, is 5% van de bevolking in dienst van defensie. Hierdoor heeft het land de grootste verhouding militairen/inwoners ter wereld. De kosten voor defensie, volgens eigen opgave, bedroegen ongeveer 16% van de totale overheidsuitgaven in 2009-2010.

Landmacht: Met ruim 1 miljoen soldaten heeft Noord-Korea het op twee na grootste landleger ter wereld. Ongeveer 70% hiervan is gestationeerd ten zuiden van Pyongyang en Wŏnsan en ten noorden van de DMZ. Met 13.500 stukken geschut wordt Noord-Korea niet gepasseerd door enig ander land wat artillerie betreft. Het leger beschikt over 3700 lichte en middelzware tanks. Dit betreft vooral gedateerd ex-Sovjet-Unie-materieel als de PT-76, T-54, T-55, T-59 en T-62 modellen. Er rijden 2300 pantserwagens waarbij de verouderde BTR de ruggengraat vormt. Ondanks het verouderde materieel vormt het leger nog steeds een bedreiging vanwege de omvang en positionering direct ten noorden van de DMZ.

Luchtmacht: De luchtmacht telt 110.000 man. Zij is uitgerust met 1600 toestellen, waarvan 780 gevechtsvliegtuigen, 80 bommenwerpers en 300 helikopters. Ongeveer 70% van de toestellen is eerste- en tweede-generatie Sovjetmaterieel zoals de MIG-15, MIG-17, MIG-19 en IL-28. De rest bestaat uit modernere vliegtuigen zoals de MIG-23 en MIG-29. De luchtmacht heeft 20 strategische vliegvelden ter beschikking en verder nog 70 start- en landingsbanen verspreid over het land die tijdens crisis of in nood gebruikt kunnen worden. De meeste vliegtuigen zijn opgesteld in de omgeving van Pyongyang en in de zuidelijke provincies.
Marine: de kleinste van de drie met 60.000 man personeel. De marine heeft de activiteiten gesplitst; een vloot in de Gele Zee en de ander in de Japanse Zee. De circa 1000 schepen kunnen gebruik maken van 19 havens. Vanwege de ligging van Noord-Korea kunnen de vloten elkaar niet bijstaan in geval van oorlog. De westvloot heeft Namp'o als hoofdkwartier en de oostvloot T'oejo-dong. Van de ruim 400 grote schepen zijn de 90 onderzeeboten het meest bedreigend.

Vlag van de volksrepubliek Noord-Korea
Afbeelding
Wolfram
Korporaal-chef
Korporaal-chef
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 11 apr 2013, 10:59
Woonplaats: Nederland

Keer terug naar Korea

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron