Maly Trostenets

Alles over concentratiekampen en andere kampen.

Moderators: Messalina, Tandorini

Maly Trostenets

Berichtdoor Tandorini » 26 apr 2009, 21:31

Maly Trostenets (Wit-Russisch: ????? ???????????) is een dorp even buiten Minsk in Wit-Rusland. Het is de plek waar een relatief onbekend nazi-concentratiekamp gevestigd was tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het werd in 1941 gebouwd als concentratiekamp voor Russische krijgsgevangenen (omdat in juni van dat jaar Duitsland Rusland aan had gevallen onder de codenaam Operatie Barbarossa). Op 10 mei 1942 werd het een vernietigingskamp, toen de eerste transporten met Joden in Maly Trostenets arriveerden. Het grootste deel van de Joden die naar het kamp werden gedeporteerd kwam uit Minsk, maar ook uit Oostenrijk, Duitsland en Tsjechoslowakije kwamen transporten aan. De meeste Joden werden direct na aankomst vergast.

Toen het Rode Leger in 1944 steeds verder oprukte, bombardeerden de SS het kamp om het bewijsmateriaal van de massamoord te vernietigen. Er zijn geen overlevenden van Maly Trostenets bekend, en de schatting van het totaal aantal mensen dat in het kamp werd vermoord ligt tussen de 200.000 tot 500.000. Tegenwoordig staat er in de overblijfselen van het kamp een monument voor de slachtoffers.


Afbeelding

Kaart met de bijkampen.

Afbeelding

Kaart van het kamp.

Afbeelding

De poort.

Afbeelding

Het gedenkteken op het terrein van het kamp.
NEC JACTANTIA NEC METU ("zonder woorden, zonder vrees")

Avatar:De Siciliaanse vlag,oorspronkelijk uit 1282,de triskelion (trinacria) in het midden,is van oorsprong een oud Keltisch zonnesymbool.


Avatar gebruiker
Tandorini
Generaal
Generaal
 
Berichten: 2759
Geregistreerd: 30 mei 2008, 23:18

Keer terug naar Concentratiekampen en andere kampen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron