Chelmno (vernietigingskamp).

Alles over concentratiekampen en andere kampen.

Moderators: Messalina, Tandorini

Chelmno (vernietigingskamp).

Berichtdoor Tandorini » 25 jun 2009, 08:10

Chelmno (Pools en Duits: Kulmhof) was een vernietigingskamp van de nazi's in Polen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het lag ongeveer zeventig kilometer buiten Lóds, bij de stad Chelmno nad Nerem (Kulmhof an der Nehr). Chelmno was het eerste kamp waar gevangenen op grote schaal werden omgebracht, veelal door plaatsing in vrachtwagens waarvan de uitlaatgassen terug de wagen in werden geblazen.

Het kamp werd op 8 december 1941 geopend en het sloot zijn deuren in maart 1943, toen ook het crematorium werd opgeblazen. In 1944 werd Chelmno weer in gebruik genomen. Het Sonderkommando van de SS vergaste mensen met uitlaatgassen en verbrandde vervolgens de lijken. Naar schatting werden zo'n 360.000 mensen in het kamp vermoord, voornamelijk joden en zigeuners uit het getto van Lóds. In de loop van de oorlog werden ook Hongaarse en Tsjechische joden en Russische krijgsgevangenen naar het kamp gedeporteerd.


http://www.cympm.com/chelmnodutch.html

Afbeelding
NEC JACTANTIA NEC METU ("zonder woorden, zonder vrees")

Avatar:De Siciliaanse vlag,oorspronkelijk uit 1282,de triskelion (trinacria) in het midden,is van oorsprong een oud Keltisch zonnesymbool.


Avatar gebruiker
Tandorini
Generaal
Generaal
 
Berichten: 2759
Geregistreerd: 30 mei 2008, 23:18

Keer terug naar Concentratiekampen en andere kampen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron