Het vreemdelingenlegioen in Wereldoorlog I

Alles over Wereldoorlog 1.

Moderators: Messalina, Tandorini

Het vreemdelingenlegioen in Wereldoorlog I

Berichtdoor Tandorini » 01 mei 2013, 08:01

Op 29 juli, als de oorlog onafwendbaar lijkt, doet Frankrijk een beroep op de duizenden vreemdelingen die in het land wonen om toch vooral dienst te nemen. Op 2 augustus roept Frankrijk de mobilisatie uit. Een menigte in Parijs woonachtige buitenlanders, onder wie ook Hollanders, bestormt in augustus 1914 de recruteringsbureaus met het verzoek te mogen dienen in het Frans leger. Zij worden geleid door een gevoel van rechtvaardigheid, ze willen iets terugdoen voor de gastvrijheid die Frankrijk hen schenkt of domweg een graantje meepikken van de gevechten.

De Franse regering stemt op 21 augustus 1914 toe in de oprichting van een aantal vreemdelingenbataljons. De buitenlandse vrijwilligers dienen zich in de begindagen van de oorlog in zulke grote getale aan, dat er vier regimenten van 2.900 man uit gedestilleerd worden. Het 2e Regiment de Marche du 1er Etrangere en 2e Regiment de Marche du 2e Etrangere, waarin de meeste Nederlanders dienen, worden geleid door officieren uit bestaande Afrikaanse garnizoenen van het vreemdelingenlegioen, het 3e Regiment de Marche du 1er Etrangere bestaat, naast buitenlanders, uit brandweer- en politiemannen uit Parijs, terwijl het 4e Regiment de Marche du 1er Etrangere hoofdzakelijk vormt gevormd door Italianen. Alle vrijwilligers worden aangesteld voor de ‘duur van de oorlog,' ‘pour la duree de la guerre’. Wie kiest voor het reguliere Franse leger, tekent een contract voor vier jaar. Zij krijgen militair onderricht bij het 3e regiment infanterie van de vesting in Parijs. Op de identificatieplaatjes staat de toevoeging ‘buitenlandse vrijwilliger’.

Verder lezen:

NEC JACTANTIA NEC METU ("zonder woorden, zonder vrees")

Avatar:De Siciliaanse vlag,oorspronkelijk uit 1282,de triskelion (trinacria) in het midden,is van oorsprong een oud Keltisch zonnesymbool.


Avatar gebruiker
Tandorini
Generaal
Generaal
 
Berichten: 2759
Geregistreerd: 30 mei 2008, 23:18

Keer terug naar 1914-1918.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 3 gasten

cron