Het Deutscher Soldatenfriedhof Pont-de-Nieppe

Alles over Wereldoorlog 1.

Moderators: Messalina, Tandorini

Het Deutscher Soldatenfriedhof Pont-de-Nieppe

Berichtdoor Wolfram » 02 aug 2013, 22:54

Het Deutscher Soldatenfriedhof Pont-de-Nieppe is een militaire begraafplaats in de Franse gemeente Niepkerke. Er rusten 790 Duitse soldaten die sneuvelden in de Eerste Wereldoorlog, waarvan 21 onbekend bleven. De begraafplaats ligt in de wijk Pont-de-Nieppe, in het oosten van de gemeente. De begraafplaats bevindt zich net naast de gemeentelijke begraafplaats van Pont-de-Nieppe. Metalen kruisjes tonen de graven en namen van de gesneuvelden. Het is een begraafplaats van de Volksbund Deutsche Kriegsgräberfürsorge.
Niepkerke lag tijdens de oorlog nabij het Westfront en bleef het grootste deel van de oorlog in geallieerde handen. De Britse medische eenheden begroeven hun gesneuvelden op de gemeentelijke begraafplaats van Pont-de-Nieppe. Bij het Duitse Lenteoffensief van april 1918 kwam het gebied in Duitse handen. Ook de Duitsers namen de gemeentelijke begraafplaats in gebruik voor het begraven van hun soldaten die in die periode in de omgeving van Armentiers sneuvelden. In het najaar van 1918 werd Niepkerke weer bevrijd.
Vanaf 1920 legde de Franse militaire overheid de afzonderlijke Duitse begraafplaats aan, waarnaar de Duitse graven werden overgebracht. Naast de gesneuvelden uit 1918 rusten hier ook drie Duitsers die omkwamen in krijgsgevangenschap in 1914.


http://www.weltkriegsopfer.de/Informati ... _1213.html
http://www.volksbund.de/kriegsgraeberstaetten.html
Wolfram
Korporaal-chef
Korporaal-chef
 
Berichten: 44
Geregistreerd: 11 apr 2013, 10:59
Woonplaats: Nederland

Keer terug naar 1914-1918.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron