Fulco Ruffo di Calabria

Moderators: Messalina, Tandorini

Fulco Ruffo di Calabria

Berichtdoor Tandorini » 17 apr 2011, 18:35

Afbeelding

Fulco VIII, Prins Ruffo di Calabria, 6e hertog van Guardia Lombarda, werd geboren te Napels op 12 augustus 1884 en overleed te Ronchi di Apuana op 23 augustus 1946.

Op 20 jarige leeftijd trad hij toe tot de 11e Foggia Lichte Cavalerie Regiment, en diende voor Wereldoorlog I in Afrika. In 1914 stapte hij over naar de Italiaanse luchtmacht. Hij werd ingedeeld bij het 1a Squadriglia als gevechtspiloot. Op 23 augustus 1916 schoot hij zijn eerste vliegtuig, een Hansa-Brandenburg C1 boven Biglia (Merna-Castagnevizza) neer, dezelfde dag schoot hij een tweede toestel neer maar deze werd niet bevestigd. Op 16 september toen hij deel uitmaakte van het 70a Squadriglia, schoorde hij zijn tweede officiële overwinning, een Lloyd C.III en liep zijn score op tot vier bevestigde en vier onbevestigde op 28 februari 1917. Hij werd overgeplaatst naar het beroemde 91a Squadriglia, het Squadriglia degli assi / Squadron van de azen. Zijn persoonlijke embleem was een zwart doodshoofd, geschilderd op de romp van zijn vliegtuig. Hij vloog met Nieuport 11, Nieuport 17 en SPAD VII toestellen. Bij het einde van de oorlog had hij twintig vijandelijke vliegtuigen neergehaald, waardoor hij de vijfde hoogst scorende Italiaanse aas van de Eerste Wereldoorlog I. Na de dood van Francesco Baracca in juni 1918, nam Fulco het commando over van het 91a Squadriglia. Nadat hij een zenuwinzinking had gehad gaf hij het bevel van het 91a Squadriglia over aan Ferruccio Ranza. Na zijn herstel kreeg hij, op 23 oktober 1918, het commando van het 10e Gruppo, maar werd op 28 oktober, een paar dagen voor de wapenstilstand, neergeschoten door artillerievuur in de buurt van Marano.

De prins werd op 10 september 1918 Ridder in de Militaire Orde van Savoye. In de voordracht werd opgemerkt dat hij tenminste zeven vijandelijke vliegtuigen had neergehaald. Eerder was hij op 5 mei 1918 al onderscheiden met de exclusieve "Gouden medaille voor Dapperheid", de vermaarde "Medaglio D'Oro al Valor Militare", voor zijn "ongelofelijke moed" tijdens een luchtgevecht waarin hij geheel alleen vijf vijandelijke vliegtuigen aanviel, twee daarvan neerschoot en de drie anderen wist te verjagen.

Eerder werden hem al een zilveren en vier bronzen Medailles voor Moed verleend.

Na de oorlog bleef Fulco Ruffo di Calabria bij de Koninklijke Landmacht tot 1925. In latere jaren wijdde hij zich aan zijn boerderij en studies over de planten.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij een aanhanger van de Italiaanse fascistenleider Benito Mussolini. Van 1934 tot 1944 was hij senator voor de fascistische partij in Italië. Hij werd nadien veroordeeld door het Italiaanse gerecht voor medeplichtigheid aan de misdaden van het fascisme en die uitspraak is in beroep bevestigd. Echter heeft hij waarschijnlijk nooit actief misdaden begaan

In 1959 huwde zijn dochter Paola met prins Albert van België, prins van Luik, in 1993 werd zij de zesde koningin der Belgen.
NEC JACTANTIA NEC METU ("zonder woorden, zonder vrees")

Avatar:De Siciliaanse vlag,oorspronkelijk uit 1282,de triskelion (trinacria) in het midden,is van oorsprong een oud Keltisch zonnesymbool.


Avatar gebruiker
Tandorini
Generaal
Generaal
 
Berichten: 2759
Geregistreerd: 30 mei 2008, 23:18

Keer terug naar Militairen.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron