[Nieuw]-Kroniek Van Het Belgisch Koreabataljon 1950-1955.

Moderators: Messalina, Tandorini

[Nieuw]-Kroniek Van Het Belgisch Koreabataljon 1950-1955.

Berichtdoor Tandorini » 19 mei 2009, 19:46

Afbeelding

Terwijl de wereld nog maar net de verschrikking van een
wereldoorlog achter zich liet, brak in Korea een conflict uit dat het ergste deed vermoeden. Noord-Koreaanse troepen, gesteund door de Chinese strijdkrachten, bedreigden het wankele politieke evenwicht in het Verre Oosten.
De Verenigde Naties deed een beroep op haar leden om militaire en logistieke steun te verlenen. Ook België en het groothertogdom Luxemburg zouden hun bijdrage leveren aan het eerste conflict van de Koude Oorlog. In totaal vertrokken er van hier uit 3172 vrijwilligers, stuk voor stuk erg jonge kerels die het avontuur van hun leven aangingen. 106 zouden niet levend terugkomen, 350 raakten gekwetst. De strijd in het verre Korea was hard, grimmig en koud. Maar binnenin het Belgisch-Luxemburgse Koreabataljon, allen vrijwilligers, groeide een band die een halve eeuw later nog steeds stand houdt.
De bijdrage die België leverde, was in meer dan één opzicht uniek. Het is dan ook verwonderlijk dat er meer dan 50 jaar gewacht werd op een historisch verantwoorde kroniek van deze eenheid.
Historicus Hugo Peerlinck (°Aalst, 1937) interviewde meer dan honderd vrijwilligers, consulteerde archieven en stelde zo het dagboek van het Bataljon weer samen. De anekdotes en de foto's uit de albums van de vrijwilligers geven een bijzonder overzicht van een moment dat de wereld angstvallig de adem inhield.

Het boek is een luxueuze uitgave, voorzien van harde kaft en stofwikkel. Het meet 215 x 280 mm, telt 240 pagina's en is rijkelijk geïllustreerd.

Titel: Kroniek van het Belgisch Koreabataljon 1950-1955
Auteur: Hugo Peerlinck
Kostprijs: € 34,00
NEC JACTANTIA NEC METU ("zonder woorden, zonder vrees")

Avatar:De Siciliaanse vlag,oorspronkelijk uit 1282,de triskelion (trinacria) in het midden,is van oorsprong een oud Keltisch zonnesymbool.


Avatar gebruiker
Tandorini
Generaal
Generaal
 
Berichten: 2759
Geregistreerd: 30 mei 2008, 23:18

Keer terug naar Boeken.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron