[Nieuw] - Wereld in vlammen.

Moderators: Messalina, Tandorini

[Nieuw] - Wereld in vlammen.

Berichtdoor Tandorini » 11 jun 2010, 16:12

Afbeelding

Boek over de Tweede Wereldoorlog waarin onder meer stilgestaan wordt bij de vraag of de Asmogendheden de Tweede Wereldoorlog hadden kunnen winnen als er gekozen was voor een andere strategie. Geschreven door de Britse historicus Andrew Roberts.

In dit boek analyseert Andrew Roberts de Tweede Wereldoorlog uitvoerig en stelt hij de vraag of de Asmogendheden met een andere opeenvolging van beslissingen en een andere strategie de oorlog eventueel hadden kunnen winnen. Ook staat hij stil bij de rol van Hitlers generaals. Na de oorlog gaven deze Hitler overal de schuld van. Hadden deze generaals gelijk of gebruikten ze hun voormalige Führer slechts als zondebok, nu ze hem straffeloos konden bekritiseren?

Tijdens zijn zoektocht bezocht Roberts veel belangrijke slagvelden en oorlogsgebieden in Rusland, Frankrijk, Italië, Duitsland en het Verre Oosten. Daarnaast worden enkele belangrijke, nooit eerder gepubliceerde documenten aangevoerd.

Wereld in vlammen biedt perspectieven op sleutelfiguren aan beide kanten, die hun karakters en beslissingsprocessen in een nieuw licht plaatsen. Ook wordt het verhaal verteld van minder bekende individuen, wier ervaringen een beeld van moed en zelfopoffering vormen, maar ook de verdorvenheid en verschrikkelijke wreedheid van de Tweede Wereldoorlog weergeven.

Wereld in vlammen - Andrew Roberts
Een nieuwe geschiedenis van ’39-’45
Verschijnt: februari 2010
ISBN: 9789035135505
Paperback, 736 pagina's
Prijs: € 24,95
NEC JACTANTIA NEC METU ("zonder woorden, zonder vrees")

Avatar:De Siciliaanse vlag,oorspronkelijk uit 1282,de triskelion (trinacria) in het midden,is van oorsprong een oud Keltisch zonnesymbool.


Avatar gebruiker
Tandorini
Generaal
Generaal
 
Berichten: 2759
Geregistreerd: 30 mei 2008, 23:18

Keer terug naar Boeken.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron