[nieuw] Diksmuide 1914

Moderators: Messalina, Tandorini

[nieuw] Diksmuide 1914

Berichtdoor Tandorini » 29 nov 2008, 18:31

Bij uitgeverij de Krijger zijn, van de hand van Roger Lampaert, prachtige kijkboekjes verschenen over Belgische steden die het hard te verduren hebben gekregen in de eerste oorlogsmaanden in 1914.

OORLOG IN BEELD 1 "DIKSMUIDE 1914" door Roger Lampaert


Afbeelding

Dit fraaie kijkboek werpt een onthullend licht op de dramatische periode die de stad Diksmuide heeft doorgemaakt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een honderdtal foto's geven een beeld van de ondergang van de stad tijdens de Slag aan de IJzer in het najaar van 1914. Vooral Franse en Belgische troepen hebben tot het laatste ogenblik geprobeerd dit bruggenhoofd in handen te houden maar moesten tenslotte wijken voor de overmacht van de Duitse artilleriebeschietingen. Nadat de Duitsers de stad hadden ingenomen slaagden zij er echter niet in om over de IJzer te komen. De Belgen verschansten zich gedurende de volgende jaren langs de andere kant van de Ijzer en bleven er blootgesteld aan de kogels van de Duitse scherpschutters die van op de vernielde Bloemmolens een uitstekend zich hadden op hun tegenstanders.
Diverse schilderijen en de vele foto's geven een andere kijk op deze episode dan enige tekst ook kan weergeven. Met dit boek trachten we de lezer dan ook een andere impressie mee te geven over de gevechten en de val van Diksmuide.

Verschenen bij uitgeverij De Krijger
64 blz., 95 illustraties
ISBN 978-90-72547468
€ 15 (ev. + port € 4)
NEC JACTANTIA NEC METU ("zonder woorden, zonder vrees")

Avatar:De Siciliaanse vlag,oorspronkelijk uit 1282,de triskelion (trinacria) in het midden,is van oorsprong een oud Keltisch zonnesymbool.


Avatar gebruiker
Tandorini
Generaal
Generaal
 
Berichten: 2759
Geregistreerd: 30 mei 2008, 23:18

Keer terug naar Boeken.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers. en 1 gast

cron